Ansan pennut on pikku pyhimyksiä verrattuna bordercollien pentuihin tai sitten nämä ovat kertakaikkiaan niin fiksuja että...

Pentuja on käynyt nyt ihastelemassa Mikan vanhemmat ja mummikin. Reko on ollut pentuvahtina nyt kun olemme olleet tänään töissä. Pennut ei näytä vierastavan uusiakaan ihmisiä vaan uteliaana pitää heti käydä moikkaamassa kaikki tulijat. Jos lattialla istutaan niin kaikki ovat heti kiipeämässä syliin. Ääntä niistä lähtee heidän painiessaan keskenään. Piper on varsinainen tulisielu, mutta joutuu kyllä välillä antamaan myös periksi sisaruksilleen. Lelutkin jo kiinnostuvat ja saalistustaidot senkun kehittyy. Pentujen kanssa seurustellaan nyt leikkien ja tekemällä "hoitotoimenpiteitä". Kynsiä leikataan tai muuten vaan näprätään tassuja, korvia ja suupieliä. Silitellään ja halitaan. Vuorotellen pääsevät myös yksistään syliin paapottavaksi, kun telkkaria katsellaan.

Kiinteä ruoka ei oikein tahdo maistua pennuille. Kermaviiliä ja raaka jauhelihaa kylläkin vähän maistellaan. Kermaviilissä kostutettuun tai vedessä liuotettuun Eukanuba nappulaan ei kosketa vapaaehtoisesti. Täytyy jatkaa vaan sitkeästi ruoan tarjoamista eiköhän se jossain vaiheessa ala maistumaan kun Ansa alkaa vieroittamaan niitä maidostaan.

Tänään oli pentujen eka ulkoilu. Pääsivät muutamaksi minuutiksi ulos teranssille. Kaikki pennut tulivat ulos itse kynnyksen yli. Vähän porukkaa jännitti, mutta olivat reippaita ja uteliaita. Tais pari olla heti ruohotupossa kiinni :)